Abecita Konstmuseum, Borås

 
I dag, den 21 november , är det vernissage på Mats Anderssons utställning "John Bauers skogar".Utställningen är öppen till den 16 februari 2014.
www.abecitakonst.se
Foto: Mats Andersson                                                           I John Bauerskogen
 
 
 
 
 
 
Nyckelord:Storfototräffen 2013

Årets Storfototräff har avgjorts med Värnamo Fotoklubb som arrangör.
Tredubbelt Huskvarna FK i toppen. Värnamo FK tog hem lagsegern.
 
Roger Hassellöf har tagit den här bilden som placerade sig på andra plats.
 
 
STORFOTOTRÄFFEN:
Den här träffen har arrangerats årligen i november alltsedan starten år 1972. Grundtanken vid bildandet var att Värnamo Fotoklubb ville vidga sina vyer och inbjöd de närmaste klubbarna att delta i ett ambulerande värdskap. Från början var det hela tio klubbar. I dag finns två av de ursprungliga klubbarna kvar, men man har fyllt på med nya klubbar genom åren, så "lågan" brinner fortfarande. Värdklubben bjuder in en föreläsare, som redovisar sin bildbedömning på plats, samt avslutar kvällen med ett eget program. Bankeryds Fotoklubb kommer att stå som värdklubb för 2014 års träff.
 
 
Nyckelord:Smålandssalong för foto 2013

Foto: Gunilla Fagerkvist Ursjö
 
 
Från den 7 november till den 1 december visas utställningen Smålandssalong för foto i Blomstergången på Länssjukhuset Ryhov, Jönköping.
Fem fotografer har fått hedersomnämnanden: Kristina Bergqvist, Värnamo, Gunilla Fagerkvist Ursjö, Växjö Rolf Petersson, Bredaryd, Per-Olof Andersson, Värnamo och Jenny Persson, Jönköping.
 
Utställningen är intressant med stor variation både beträffande motivval som teknik. Förvånandsvärt många bilder är svart/vita och flera fotografer är analoga och jobbar med framkallning och kopiering i eget mörkrum. Kul att höra att analog fotografi lockar många - en trend tillbaka?
Bilderna är hängda på ett föredömligt sätt och bildstorlek och montering bidrar till att göra utställningen ännu mera omväxlande.
Smålandssalong för foto har under sommaren och hösten visats i Mullsjö, Gislaved och Oskarshamn.
 
 
 
 
 
 
Nyckelord:The Al-Thani Award for Photography 2013

Det brinner i knutarna om du inte lämnat bilder till 2013 års Al-Thani Award.
Salongen har två klasser. En "Allmän" och en med temat "Upptäck världen". Inlämning till den 18 november. Liksom i fjol då jag var en av jurypersonerna är juryn synnerligen internationell. Sex fotografer från sex olika länder även i år.
www.al-thaniaward.com
 
Foto: Heru Desanto, Indonesien                                                      Vinnarbilden i 2012 års Al-Thani Award Award
 
 
 
Nyckelord:Riksförbundet Svensk Fotografis Årsbok har kommit

100-talet fotografer finns representerade. Bengt Nordling och Lars Rosell, Årsboksredaktörerna har gjort ett alldeles utmärkt arbete!.
Omslagsfoto: Kristin Lundberg, Eskilstuna
 
 
 
Nyckelord:Riksförbundets standar till Kenneth Sundh

Vid ett möte för Mälardalens fotoklubbar tilldelades Kenneth Sundh, Fagersta Riksförbundet Svensk Fotografis standar för "Förtjänstfullt arbete för svensk fotografi" av Rilsförbundets förre ordförande Bo Cederwall.
Kenneth Sundh har under mer än 30 år suttit som styrelsemedlem i distriktsstyrelsen. Med entusiasm och iderikedom har Kenneth alltid varit pådrivande.
Kenneth har medverkat som jury vid RIFO-arrangemangen i Örebro, Gagnef och Eskilstuna.
Porträttkurser som arrangerats i distriktets regi i Fagersta har alla varit fulltecknade.
 
Foto: Rolf Adolfsson, Eskilstuna
 
 
 
Nyckelord:Global Arctic Awards, Ryssland

 
Aleksey Anisimov, salongkontaktman, hälsar svenska fotografer välkomna till den här fantastiska ryska salongen, som har inlämning till den 20 november.
På salongens hemsida visas prisbelönta bilder från 2012 års salong.
www.arcticawards.ru
Foto: Yvonne Garblad
 
 
 
 
Nyckelord:RSS 2.0