Häftig utställningsaffisch

Den här märkliga köttätande växten är tagen i den Botaniska trädgården i Göteborg.
Fotografen berättar, att det som ser ut som tänder är klibbiga blad som flugor och annat fastnar på.
FK Focus visar 80 pappersbilder och 400 digitala bilder i Haga biblioteket i Örebro
Nyckelord:



Mera Trierenberg

Också Björn Björnson hade en bild med i den senaste Trierenbergkatalogen - "Old man".

Så här berättar Björn:
Jag har fotograferat till och från hela mitt liv. 2008 gick jag med i Midsommargårdens Fotoklubb. 
Anledningen till detta var att visa upp mina bilder, se andras bilder och helt enkelt prata bild med likasinnade. Jag har tävlat aktivt i Fotoklubbsvärlden med en viss framgång, mycket tack vara fotoklubbens framåtanda och möjligheter till fotostudio och mörkrum, vilket har bidragit till min fotografiska utveckling.
Jag blev Årets Fotograf 2009 i RIFO (Riksförbundet Svensk Fotografi) och jag har tävlat i FOTO och kom på andra plats 2011.
I internationella salonger har det inte varit så mycket deltagande. Dock, i Trierenberg Super Circuit 2011 fick jag 18 accept.


Foto: Björn Björnson
Nyckelord:



Trierenberg 2011




Allan Wallberg
köpte sin första kamera, en Agfa Clack, 1956. Under åren som gått sedan dess har hans fotointresse bara vuxit, även om fotograferandet givetvis gått i vågor.
– I början på 80-talet skickade jag lite bilder till internationella salonger och fick några accept och även någon Honorable Mention, säger Allan. På den tiden var det ganska omständligt att delta i salonger. Bilderna skulle paketeras och postas och man tog även en risk, när man skickade sina originaldiabilder. Dessutom var man tvungen att gå till banken och växla till den valuta som gällde i de olika länderna. Nu är det betydligt enklare att delta i internationella salonger.
Det dröjde ända till 2009 innan Allan började delta i diverse salonger igen, men sedan dess har det blivit 400 accept och runt 25 medaljer och Honorable Mentions.
– De salonger jag gillar bäst, är de som har tryckta kataloger. Får man dessutom med en bild i katalogen är det extra roligt.
Allan har vunnit en del andra tävlingar också, som FOTOs "Månadens bilder 2011" och veckotidningen Allers årliga Naturfototävling 2008. Allers tävling vann han med den rådjursbild som visas här. Domare den gången var Brutus Östling.


Foto: Allan Wallberg

Lotta Adehed har utöver guldmedaljen i Trierenberg fått Honorable Mention i 46th Oklahoma International Exhibition, i 54th Saguaro Nature Exhibition och i 1st International Salon of Photography på sistone.
Den här bilden tog Lotta vid ett modellfototillfälle, som Gagnefs FK ordnade på Leksand Sommarland.
Annars är det djur och natur, framför allt fåglar hon helst fotograferar. De flesta bilder tar hon under hundpromenader eller vid små fotoutflykter med bilen i närheten av hemmet i Rättvik.
– Bilen kan även vara ett bra gömsle, om man till exempel vill fotografera fåglar. Ibland sitter jag hemma på verandan och fotar besökare vid vår fågelmatning.
Hennes första internationella tävling var Trierenberg 2006.
– Jag blev inspirerad av mina klubbkamrater i Gagnefs FK och skickade in tillsammans med dem och sedan dess har jag skickat in bilder till några olika salonger varje år.


Foto: Lotta Adehed

Nils-Erik Jerlemar fick sin guldmedalj i tema Stilleben med den här bilden. Han deltar flitigt i Internationella salonger, och hinner dessutom med att vara ordförande för Sveriges enda Internationella salong, Malmö International Exhibition of Photographic Art.

 
Foto: Nils-Erik Jerlemar

Urban Jansson är främst med i lokala tävlingar men har som ende svensk med två bilder i Trierenberg-katalogerna 2011, båda från rallytävlingar. Han är liksom Lotta Adehed medlem i Gagnefs FK.
– Jag kombinerar två av mina intressen: rally och fotografering, säger han. Jag är ut på ett trettiotal rallytävlingar om året, så det blir mycket övning och många bilder.
Urbans rallybilder lades in i bloggen den 30 december 2011


Nyckelord:



Vinterkyla


Trettio grader kallt!
Vackert är det, men man står inte ute lång stund med kameran, skriver Ingemar Johansson.
Riksförbundets Informredaktör.




Foto: Ingemar Johansson
Nyckelord:



37th Smethwick International

Resultaten från den 37th Smethwicksalongen finns nu på klubbens hemsida www.smethwickphotographic.com
I katalogens förord berättar salongordföranden om den explosionsaratade ökning av inlämnade bilder, när salongen blivit digital. För två år sedan kom en 20 procentig ökning och sedan ytterligare 50 procent år 2011. En minst sagt otrolig förändring.
Arrangören föredrar att bilderna lämnas on line i stället för på CD. Ett enklare och tryggare sätt påpekar man.

För några år sedan lades många salonger ner på grund av för litet deltagande och nu är situationen den helt motsatta.
Det kommer att krävas drastiska åtgärder för att man i framtiden ska kunna bedöma en salong under en helg.

Sverige fick 15 accept i den här engelska salongen som inte är lätt att få accept i.
Allmän:
Lotta Adehed, Nils-Erik Jerlemar 2, Jan Thomas Stake 3, Allan Wallberg 2.
Natur:
Lotta Adehed, Mikael Bengtsson-Lestander 2, Lennart Gustavsson.
Resefoto:
Nils-Olof Holgersson
Färgbilder:
Nils-Erik Jerlemar 2.
Nyckelord:



RSS 2.0