3rd Port Talbot International Salon of Digital Images 2014

 
Phil Davies, salongordförande, inbjuder till den tredje Port Talbotsalongen.
Inlämning senast den 27 januari.
www.porttalbotcameraclub.org
 
Foto: Phil Davies
 
 
 
 
 
 
 
Nyckelord:Adresslapp

En rolig form av namnbricka fick deltagarna vid Östsvenska Fotodistriktets årsstämma sig tilldelad av arrangerande fotoklubben i Eksjö. En adresslapp modell Ä med namn och tillhörighet snyggt inskrivet. Därtill ett snöre för att hänga lappen om halsen.
 
För min del förmedlade adresslappen också ett mått av nostalgi. Jag kände genast igen den som den adresslapp vilken användes vid alla järnvägsstationer på 1950-talet och många år framåt.  Då jag började min anställning vid järnvägen 1956  var det bland det första jag fick lära mig att fylla i alla uppgifter på avsett utrymme på addresslappen. Kunder som var vana att sända gods fyllde själva in uppgifterna på lappen med varierande handstil, varför det gällde att kontrollera läsbarheten.
 
Det hände också att det kom små barn med en sådan adresslapp i ett snöre om halsen väl ifylld med mottagare och telefonnummer. I det fallet gällde det sommarbarn som kom från storstäderna och skulle ut på stärkande sommarvistelse på landet. Åren gick - adresslappen ändrade utseende en aning då och då - till sist behövdes den inte längre, då järnvägen upphörde med styckgodshandering.
 
Så berättar Bertil Eriksson - Vetlanda fotoklubb
 
 
 
 
 
Nyckelord:Östsvenska fotodistriktet

 
Den 27 oktober hade det Östsvenska fotodistriktet årsstämma samt redovisning av tävlingar i Eksjö
Det var närmare 50 deltagare på plats.
Inför stämman hade det skickats in bidrag till kollektionstävling både i påsiktsklass och digitalklass samt til en klass med enstaka bild med tema "Ljusstrimma".  Till påsiktsklassen kom 35 kollektioner - till den digitala 25 kollektioner och till temaklassen 45 bilder.
Gert Eliasson, Söderköpings Fotoförening tog första pris i såväl digital kollektion som i enstaka bild. Dessutom blev Gert tvåa i påsiktsklassen. Vilken dag!
Segrade i påsiktsklassen gjorde Peter Jansson, Borens FK.
Efter förmiddagens årsmötesförhandlingar följde bildredovisnngarna. Jury på 3 personer hade gjort ett gott arbete. Juryn tyckte inte det var lätt att välja vinnare bland bilder av så hög kvalitet. efter . Efter lunch hade deltagarna gjort  ett gemensamt besök på  Eksjö museum och tittat på Eksjö fotoklubbs utställning som pågår från den 19 oktober till den 1 december.
Laila Mikalsen Sundström
.
Foto: Laila Mikalsen Sundström
 
 
 
Nyckelord:39th Smethwick International Exhibition

Roger Parry, salongordförande påminner om att det är nu bara fyra veckor kvar till den 14 november och inlämningsstopp för Smethwicksalongen, Storbritanniens största internationella salong. Mer än 200 medaljer och hedersomnämnanden delas ut. Smethwick trycker fortfarande en katalog - på 84 sidor. Katalogen är fyrstjärnig enligt FIAP.
 
 
 
Nyckelord:Falu Fotoklubb 75 år

 
 
Falu Fotoklubb firar 75 årsjubileum med en magnifik utställning på Dalarnas museum. Den 5 oktober invigdes utställningen med tal av undertecknad. 150 personer hade sökt sig till museet, där 130 bilder fanns att beskåda. Den som ville kunde också rösta på bästa bild, något som många i vimlet passade på att göra. Utställningen pågår till och med den 3 november.
 
 Vernissagen den 5 oktober
 
 
 
                                                                      Foto: Emilie Langer Strömberg
 
 
Foto: Lars-Erik Boberg
 
.
 
Nyckelord:Sigge Persson, minnesutställning

 
"Lite utå varje" . Sigge Persson, minnesutställning i Glasbruksmuseet, Surte
 
Foto: Sigge Persson
 
 
 
 
 
 
Nyckelord:Bankeryds Fotoklubb ställer ut

Utställning på Tändsticksmuseet hösten 2013 med tema VATTEN.
Klubben bildades 1952 och redan efter ett halvår hade vi den första utställningen. Att vi inte är någon pensionärsklubb som fastnat i analogt foto syns på klubbens utställningsbilder.
 
Klubben har alltid varit på bettet när det gäller att ordna utställningar. På Tändsticksmuseet har vi bl.a. visat gamla Jönköpingsbilder tillsammans med "Putte" Lindbergs modeller av gamla Jönköpingshus gjorda i tändstickssplint.
 
Klubben har mörkrum för svart/vitentusiaster och studio för porträttfotografering inomhus.
 
Bankeryds fotoklubb är mest känd hos den stora allmänheten för sin almanacka Jönköping förr- och nu, som 2014 publiceras för 23:e året i rad.
Medlemmarna tävlar internt 9 gånger om året, deltar i nationella tävlingar och gör dessutom ett antal fotoutflykter.
Medlemsantalet har ökat avsevärt under de senaste åren och medelåldern på medlemmarna är väsentligt lägre än tidigare. Andelen kvinnor har ökat markant.
Fotoklubbens hemsida: www.bankerydsfotoklubb.se är av hög klass och uppdateras fortlöpande.
.
Foto: Göran Johannesson
<
Nyckelord:Falu Fotoklubb 75 år

 
Falu Fotoklubb firar 75-årsjubileum med en magnifik utställning på Dalarnas museum Utställningen hade
vernissage den 5 oktober och pågår till den 3 november.
Foto: Bo Cederwall
 
 
 
Nyckelord: